Bloggen-voor-notarissen

 

Bloggen, iets voor notarissen?

Het antwoord daarop is: Jazeker!

 

Bij social media wordt vaak alleen gedacht aan Facebook en Twitter, maar juist bloggen kan een uitstekend communicatiemiddel zijn voor notarissen. Een blog is namelijk hét middel bij uitstek om kennis te delen, expertise te tonen en de interactie met de webbezoeker (lees: potentiële cliënt) te bevorderen. Daarnaast kan het leiden tot meer bezoekers op uw website!

 

'Waarover moet ik schrijven?'
Deze veelvoorkomende vraag weerhoudt velen ervan om een blog te beginnen, maar er zijn ALTIJD onderwerpen: zelfbedachte onderwerpen, cases uit de praktijk, actuele onderwerpen in de media, ontwikkelingen op het gebied van notariële zaken of vragen van cliënten.
Maar u kunt ook schrijven over waardoor u als expert geinspireerd raakt, over waarom u voor notariaat gekozen heeft en wat u daarbij drijft. Kortom, voldoende onderwerpen om over te schrijven.

En mocht u desondanks moeite hebben met ‘bloggen’, dan kunt u altijd een tekstschrijver als ghostwriter inschakelen.

 

Meer webbezoekers
Zoals eerder gezegd, kan een blog meer bezoekers naar uw webite trekken. Google houdt namelijk rekening met de actualiteit van de webcontent; uw website wordt beter gevonden, wanneer u structureel nieuwe en relevante content publiceert. Door regelmatig een nieuwe blog te plaatsen, zorgt u voor nieuwe content. Wanneer u ook nog op de actualiteit inhaakt en daarbij bepaalde keywords gebruikt, dan weet Google uw website nog beter te vinden.

 

Conclusie
Bloggen is een laagdrempelige manier om te communiceren met uw bestaande én uw toekomstige cliënten. Schroom dus niet om een informele en persoonlijke ‘tone of voice’ aan te slaan. Probeer uzelf in de cliënt in te leven; wat is nu écht interessant om te lezen en waardevol om te delen? Dan weet u zeker dat u relevante blogs schrijft, waardoor u terugkerende bezoekers én mogelijke nieuwe cliënten creëert. Want in deze digitale tijdperk geldt immers ook: wie schrijft, die blijft!

 

Bron: http://notariswebsites.nl/blog/

 

 

AH-profile picture thumbnail

         Angelina Hammond

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button